Baltalı Keçi Peynirli Semizotu Salatası

Tarifler >> Salatalar

Malzemeler: 
  • 1 kase ayıklanmış semizotu,
  • 1 iri domates, varsa pembe domates,
  • 1 çay bardağı küçük küçük doğranmış Baltalı Seferihisar keçi peyniri,
  • 1 çay bardağı ceviz,
  • 1/2 çay bardağı çekirdeksiz yeşil zeytin,
  • 5-6 sap iri kıyılmış maydanoz,
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 limonun suyu,
  • 3 kaşık nar sirkesi,
  • 2 diş ezilmiş sarımsak,
  • Sumak, tuz, karabiber.
Yapılışı:  Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Büyük bir tencere dolusu suyu kaynamaya bırakın. Mantarları irice kesip bir kenarda bekletin. Orta boy bir tencerede, yüksek ateşte, süt, un, kıyılmış adaçayı, tuz ve karabiberi çırpma teliyle karıştırıp kaynama noktasına kadar getirin. Altını kısıp peyniri ekleyin. Peynir eriyip, sos çırpma teli ardında iz bırakacak kadar koyulaştığında ateşten alın. Kaynayan suya bol tuz ilave edip ardından makarnayı ekleyin. 7 dakika kadar haşladıktan sonra makarnanın suyunu süzün ve çiğ mantarlarla beraber sosu üzerine döküp iyice karıştırın. 4 adet orta boy fırın kabını 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp, makarnayı bu kaplara eşit miktarda bölün. Kapların üzerine kıyılmış cevizleri serpin, alüminyum folyoyla tepelerini kapatıp fırına verin. 20 dakika fırında pişirdikten sonra alüminyum folyoları alıp 5 dakika da üzeri açık olarak pişirin. 5-10 dakika soğuduktan sonra servis yapın.